středa 4. ledna 2017

Když dřímající Prastarý střeží své nestvůry...

Hrajete Arkham horror? 


My jsme této deskové hře  propadli už před lety a stále nás to drží. Je kooperativní, což bylo hlavní kritérium při jejím nákupu. Nerada totiž druhým hráčům škodím, což je u většiny her dost velká nevýhoda. Tak si užívám, že tady hrají všichni hráči společně, jako jeden tým bojují proti Prastarému a snaží se zachránit město Arkham před zkázou. A že těch hrozeb je! Těžko porazitelní Prastaří, houževnaté nestvůry, víry a brány do jiných světů, omezení daná kartou mýtu, která určuje podmínky pro jednotlivá kola hry, nebo prachobyčejná smůla při střetnutí v některé z městských čtvrtí.


Hra je nádherně graficky zpracovaná a neustále proměnlivá, nikdy nevíte, co se zrovna přihodí a jak se bude příběh a vaše postava vyvíjet. Nevýhodou je, že pravidla jsou složitá, takže když někdy hrajeme po práci, tak se kolikrát ztratí v čase a prostoru nejen naši detektivové ve hře, ale i my v reále :-).



Přiznám se, že někdy při hraní i kooperativně švindlujeme :-). Ale pokaždé si dáváme předsevzetí, že tentokrát to fakt bude bez švindlu! Abychom pokušení lépe odolávali, vyšila a ušila jsem losovací pytlík na nestvůry, střeží je Prastarý Cthulhu:


Jsem zvědavá, zda to pomůže :-)

Více o hře zde


Žádné komentáře:

Okomentovat