pátek 26. dubna 2019

Tulipánky

Paličkované vánoce jsem docela zasklila a velikonoce vlastně taky. Nějak neumím paličkovat na zakázku ročních dob a svátků.


Ale něco jsem přece jen zvládla - 2 vajíčka s tulipánky, finišovala jsem o velikonoční neděli :-). 


Uf, činím velikonoční fajfku a můžu se zase pustit do volné tvorby :-).




čtvrtek 18. dubna 2019

Znala Panna pána...

hádejte, co bylo dál :-).


První z cyklu znamení - moje znamení Panny. Poprvé v životě se mi podařily lístečky, dokonce celých 29 lístečků! A ve skutečnosti vypadají líp, než na fotce :-)

pondělí 8. dubna 2019

Paví chvost II

Tento vzor je tak úžasný, že podle něj nemůžu přestat háčkovat :-)


Další tašky vznikají i proto, že se taška líbí mým spolupaličkářkám, tak háčkujeme společně a jsou to moc hezké chvilky. 


Abych měla po dvou předchozích taškách změnu, tašku jsem si prodloužila, původně s úmyslem "aby se mi tam vešly noty na kytaru", ale ony se tam stejně nevejdou :-). Nevadí, takhle taška se i tak stala mou nejoblíbenější.


A nejen pro kožené doplňky (zbytky z nějakého pásku, už podruhé zrecyklované), ale hlavně pro barvy, které jsou přesně moje. Původní plán byl uháčkovat si tašku v barvách kachny poláka malého, kterého obdivuju v ostravské zoo. Mno, výsledek je trošku divočejší... :-)


Docela lituju, že nastává jaro, protože odložím bundu, ke které se taška hodila. A nevím, nevím, kam nastrkám všechny ty krámy, které se do ní tak krásně vešly... 


Na druhou stranu mám zase příležitost uháčkovat si tašku v jiné barevnosti... :-) 

pondělí 1. dubna 2019

Ježibaba

Když u nás byla posledně Anička, vytáhla jsem plastelínu a ptala se jí, co by chtěla vyrobit. "Pec pro ježibabu!" Hm... Na to jsme měly málo materiálu :-), ale inspirovala mě k tomu, abych jí ježibabu ušila. 


Na pinterestu mě podobné příšerky dávno přitahovaly, ale nevím, zda jsem to s odporností nepřehnala. 


Naučila jsem se francouzský uzlík a vyšívání bradavic jsem si vyloženě užívala :-).


Ježibaba není zlá od narození, má prostě jen zlomené srdce. Třeba to půjde napravit. 


A co na ježibabu Anička? Těžko říct, když ji ukázala své mamce, řekla nejistým hlasem: "Neboj..., ona tě nesežere..." :-)