středa 24. ledna 2018

Mořský šátek

Konečně mám melírovaný šátek.


Není sice tak docela v "mých" barvách, ale nedokázala jsem těm svěžím mořským barvám příze Alize Miss Batik odolat. 

Uznejte sami - jakoby se přímo inspirovali na pláži Voutoumi, Baterie nebo Avlaki.


    

Nemusíte za nimi jezdit do Karibiku; Baterie a Avlaki jsou na severu Korfu poblíž města Kassiopi a Voutoumi je na ostrůvku Antipaxos jižně od Korfu. Prožili jsme na nich v roce 2014 úžasnou válecí dovolenou.


Vzor pro šátek jsem našla na pinterestu a když teď pátrám po původci, tak originál najdete zde. Ačkoli vzor vypadá složitě, za chvíli jsem ho pochopila a mohla háčkovat zpaměti. 


Jak tak koukám na stránky www.klubka.net, tak je tam spousta nádherných výrobků včetně návodů, na první pohled mě zaujaly krajkové kloboučky pro malé slečny, třeba tento

Ale zpátky k mořskému šátku - ještě jeden pohled na moře na sněhu :-)



středa 17. ledna 2018

Jehelníčky

Pustila jsem se do ručního prošívání deky Babiččina zahrádka, což je běh na dlouhou trať. K tomu  pracuju na sedáku na lavičkovou houpačku, ale jde to pomalu, protože je to pro mne docela řemeslná výzva. A aby toho nebylo málo, tak venku je sychravý leden, šedivo, zima-nezima..., a tak přestože nezahálím, jde mi vše jako psovi pastva. 


Chtělo to nějaký motivační "hurá projekt" a při pohledu na košík se zbytky jsem konečně dostala náladu na jehelníčky. 


Jsou vycpané drcenými skořápkami vlašských ořechů. Nepodařilo se mi je rozdrtit úplně najemno, ale vůbec to nevadí, jehelníčky i tak fungujou bezvadně. Špendlíky se prý budou ve skořápkách brousit a zdá se mi, že je to pravda, ale možná je to jen sugesce :-).


Nakupkovala jsem si látky, co mi k sobě pasovaly, a šila jsem jen tak od oka, jak mi látky přišly pod ruku. Hrála jsem si :-). 


Teď ještě červený a žlutý a můžu mít barevný pořádek nejen ve zbytcích, ale i ve špendlících :-).