středa 22. listopadu 2017

Slaďouchoviny

Loni jsem si koupila sadu puntíkovaných látek. Využila jsem lososovou, béžovou a žlutou a na ocet zůstaly červená a tři odstíny růžové. Už jsem nevěřila, že je nakonec zpracuju, ale došlo na ně. 


Kolegyně růžovou může, tak v pondělí dostala k narozkám 2 povlaky na polštářky. 


Šila jsem na poslední chvíli a v neděli před západem slunce jsem na světle vyfotila aspoň prošité topy.


Nacházím na nich mouchy - u růžovky bych příště dala místo jedné puntíkaté látky jednobarevnou a u žluťocha bych místo světle žluté a světle béžové zvolila tmavší odstíny Ale to jsou jen drobnosti, oba polštářky působí hřejivě a sálá z nich energie, tak doufám, že přinášejí radost. 


Tak se mi na našem gauči zalíbily, že asi podobné ušiju i pro nás :-)

úterý 7. listopadu 2017

Čtverečkáči

Podzimní bílá mlha válí se po mechu...


Čtverečkáči zbytkáči trůní v obýváku už dlouho, ale teprve teď mě napadlo je vyfotit. Jsou takoví... obyčejní? ... No a? :-)


Béžovák je prošítý ručně silnější bavlnkou.

A Modrouch je prošitý na stroji cik cak, jak se mi zrovna zachtělo. 


Vánoce se blíží a mám rozpracováno několik velkých projektů: 2 přehozy na dvoupostel a 1 deku 150 x 200 cm. Ale už se moc těším, až se pustím do nějakého miniprojektu, kdy dostanu "záchvat" a fik fik bude hotovo :-) Jen tak si hrát.

neděle 5. listopadu 2017

Mint šála

Po dlouhé době jsem vzala do ruky háček a docela jsem háčkování propadla. Nejen teoreticky na pinterestu :-), ale  i prakticky:


Výroba je jednoduchá, zvládne ji i začátečník. Pracovala jsem podle tohoto návodu, jen jsem zvolila na ozdobu jiné korálky, které jsem k šále přišila.


Jen by mě zajímalo, zda budu někdy schopná přestat tak moc utahovat, protože... proč vlastně? ... Ono to má širší souvislosti. Protože už mě nebaví tlačit na pilu, snažit se, přemáhat se, kontrolovat... Mám ohromnou chuť nechat věci, ať se stanou. A myslím, že takový přístup prospěje nejen mé zablokované páteři :-)