středa 28. července 2021

Hodinky

O víkendu byly s námi na chalupě děti. 


Anička si sama od sebe vyrobila papírové hodinky, což mě inspirovalo k ušití hodinek látkových pro obě děti. 


Barvy si vybraly děti samy z různých zbytků, Dalibor zelený náramek a modrý puntík na kulaté hodinky, Anička růžový náramek a žlutý puntík na hranaté hodinky. "A teto, kdy už ty hodinky budou hotové?" :-)


Ruční šití, prošívání i vyšívání, dvoje hodinky za půl dne, fajná impulsivní akce, děcka se těšily, že si je vezmou i do školky :-)

středa 21. července 2021

LILY POND 2

 Pokračování odtud:







Chybí už jen 5 kusů posledního druhu květinky. A pak vlnky a kompletace. Těším se :-)

úterý 13. července 2021

Zavzpomínala jsem...

nad svou první patchworkovou dekou. Náhodou jsem našla její fotku v PC, není to bůhvíjaká kvalita (myslím ta fotka, ne ta deka :-) ), ale tak to tehdy bylo, fotila jsem ji na poslední chvíli před tím, než jsem ji předala jako vánoční dárek. Datum vytvoření fotky je 22.12.2015. 


Šila jsem ji na stroji podle návodu Missouri Star Quilt Company. Odkaz je na jejich kanál na youtube, konkrétní návod se mi už nechce hledat, kdo chce, najde zde spoustu nápadů. Koukám, že jsem šila na jednoduchém malém stroji Singer Talent, teď ho mám na chalupě. A oproti dnešku jsem měla jeden malý stůl. Prošívala jsem ručně, dokonce jsem si deku nejdříve sestehovala... Vzor prošití jsou jednoduché diagonální pruhy. 

Mám z té fotky bilancovací náladu, jaké to šití tehdy bylo, jaké to je teď, jaké to bude? Jaké chci, aby to bylo? Na revizi svého života člověk nepotřebuje Nový rok :-).