středa 24. února 2021

Plameny

 by to byly, kdybych zvolila červenou barvu...


Ale já měla jen modré zbytky...


Ne, letos ještě narcisy neraší, fotka je z loňska :-)


Ať hledám, jak hledám, nemůžu najít návod a tak se ani nedozvíte, kdo mě k výrobě polštáře inspiroval.


Zřejmě jsem návod smazala, protože mě výroba moc nebavila. Ne kvůli návodu, ten byl fajn, ale samotná technika je na mne moc "ubitá", polštář je tuhý. No, vyzkoušela jsem si to, ale příště raději něco odlehčenějšího...

středa 17. února 2021

Vesmírná sova

Takhle to začalo:


Podle fotky si nakreslit (v mém případě obkreslit :-) ) základní rysy výra...


Najít vhodnou paletu barev...


Nejlépe různé odstřižky...


A pak začít vystřihovat, skládat, lepit, vystřihovat, skládat, lepit...


Čekat, co z toho vyleze... Přiznám se, že pozadí mě překvapilo, mé podvědomí evidentně sovu vidí někde úplně jinde než v lese :-).


A nakonec prošít, olemovat a zútulnit ložnici.

středa 10. února 2021

Flower no 8

 Co je tohle za kytku?

Nevím... A Doris Olsen, autorka kníhy Bobbin Lace Flowers, asi taky neví, je to prostě kytka číslo osm z celkových osmnácti. A všechny jsou parádní.

         

Kniha je výborná, ze začátku mě překvapilo, jak jsou kvítky malé (oproti fotkám) a že se paličkují jen z jedné nitky vyšívací příze DMC Mouliné, ale jde to. 


Autorka u všech kytek v knize používá jen plátno a polohod, dovolila jsem si její vzor "vytunit" a místo polohodu jsem v tomto případě použila cuchaninu, která květině dodává na exotičnosti.


Zajímavé je použití tenkého drátku - autorka ho nepřidává ke krajovému páru ani místo krajového páru, ale vlastně na způsob "obtahovačky" - mezi krajní a druhý pár od kraje, vodivá nit se kolem drátku kroutí.

         

Příprava paličkování (návin paliček) a kompletace kytky jsou časově náročné - každá část se paličkuje zvlášť. To máme 3 kytky, každá z 5 okvětních lístků, 1 velkého středu a 2 listů, to je celkem 24 částí. Uf... Ale stálo to za to :-)

středa 3. února 2021

Spadané listí...

Jak jsem psala zde, jedna deka pro dvě děti nefunguje... A tak dostal Dája vlastní. 


Ptala jsem se ho, jakou by měla mít deka barvu a hned řekl, že žlutou. Sice jsem nečekala tak jasný názor :-), ale potěšilo mě to, protože tahle svítívá látka mě vždycky přitahovala. 


A co k jasně žluté? Barevné listy! Javorový vzor z půlených čtverců se mi dávno líbil. Abych mohla využít zbytky z Aniččiny deky, vymyslela jsem listy tří velikostí, to jsem si docela naběhla a přidala si práci při skládání vzoru.


Zadní díl opět mikroplyš, taky svítivá :-).