pátek 28. června 2019

Kytary

Můj první pokus o artquilt...


Vlastně druhý pokus, povedly se mi až na podruhé. No... povedly... s něčím jsem spokojená (třeba barvy zelené a modré kytary), a s něčím ne (hlavně hmatník zelené kytary, ach ta perspektiva...).


Látky jsem nažehlovala "pavučinkou" nebo lepila Herkulesem. Příště bych šla asi jen do Herkulesu, možná trochu naředěného. Pak jsem okraje aplikací prošila rovným stehem, nadvakrát, někdy natřikrát. U fialové kytary jsem světle fialovou obšila tmavým entlem, protože jsem chtěla, aby ustoupila do pozadí. Moc to nepomohlo :-). Tak třeba příště... 


Zdálky dobrý... :-)

sobota 15. června 2019

Dekl na bednu

Tom vyrobil bednu na kolečkách a mně zbyl úkol vyrobit na ni dekl. Skladují se v ní hračky, stavebnice, omalovánky, zkrátka dětský binec :-).


Využila jsem i ty nejmenší tyrkysové a fialové zbytečky a jako základní látku odřezky ze zadního dílu přehozu Rezaví kokrháči.


Sešívala jsem zbytky, jak mi přišly pod ruku, rozměr "deklu" je cca 75 x 80 cm. 


Prošívala jsem hranaté spirály, které jsem pak vyplnila dalšími kličkami. Hrála jsem si :-)




Nakonec jsem na dvě protilehlé strany "deklu" našila část suchého zipu, na bednu natloukla druhou část a na půdě je pořádek :-)

čtvrtek 13. června 2019

Berany, berany...

duc :-)


Panně přibyl zvířecí kamarád. Paličkování červených rohů jsem se fakt užívala.


Horší to bylo s hlavou, kde mi pořád nadbývaly paličky, ale nakonec jsem to nějak došolichala :-). Původně jsem uvažovala, že zvolím černý podklad, na kterém červená i šedá vyniknou, ale nakonec jsem zvolila žlutý. To aby se Beran hodil k Panně, vedle které visí.