čtvrtek 28. března 2019

Snová krajina III

Místo paličkování velikonočních drobností pokračuju v sérii snových krajin:


První a druhá jsou hodně barevné, třetí "jen" dvoubarevná. Výběr barev jsem podřídila žlutotyrkysové melírované niti a přidala průhledné žluté korálky. 


Volba podkladové látky byl docela oříšek, po vyzkoušení veškerých látek, co mám doma (a že jich je opravdu celá barevná škála... :-) ), jsem nakonec zvolila tmavě žlutou. Žluté nitě na ní sice trochu zanikají, ale když na obrázek zasvítí sluníčko nebo lampa, vše je jak  má být :-). I když na fotkách se mi to zachytit nedaří...


úterý 26. března 2019

UBUNTU

je další  projekt z řady společného internetového háčkování.


Deka je asi o průměru cca 1,5 m, je to taková deka na klín, můj oblíbený rozměr. Háčkovala jsem podle výborného návodu Dedri, základní informace jsou k dispozici zde. Použila jsem jakousi recyklovanou bavlnu, deka je tedy těžší, ale zato velmi příjemná na dotek. 

Takto vypadal začátek, kdy jsem na podzim stíhala háčkovat spolu s Dedri a plnila týdenní úkol.


Dokonce jsem v úvodním zápalu začala i miniverzi z perlovky, kterou dokončím možná někdy, až nebudu mít do čeho píchnout :-):


A tady je závěrečné jarní foto:


Už se těším, až deku na chalupě otestuju, bude se hodit na půdu k puzzle koláži s africkou tématikou. 

pondělí 4. března 2019

Ranní zátiší


Jarní slunko svítí do obýváku a já koukám, že mi nad pracovním stolem visí dva výrobky,  které jsem tady ještě nezveřejnila. 


Je to sova, kterou jsem upaličkovala podle podvinku zakoupeného na krajkářské výstavě ve Vamberku. Zvláštní na něm je, že sovu navrhlo a podvinek vytvořilo dítě... Ve Vamberku se učí paličkovat od kolíbky a dětské výrobky byly přímo parádní. Dvěma sovám jsem neodolala, druhá zatím čeká na tu správnou tvůrčí náladu. 


Druhý výrobek je podkafíčko. Tedy - původně to mělo být podkafíčko, ale je z něj závěsný pidiminiquilt :-). 


Vznikl technikou lepení látkových odstřižků a výstřižků a následným prošitím.


Látky jsem lepila herkulesem, víceméně náhodně, jak mi přišly pod ruku.



A jak se teď na ty hrnky plné kávy dívám, dostávám na kafe chuť!


Tak jdu na ně! :-)