pátek 12. října 2018

Svítání v Himalájích

Inspirována nevím kým (protože jsem lajdák a ukládám si obrázky halabala) jsem na začátku roku ušila deku z trojúhelníků. 


Vlastně jsem hned v lednu celou deku i prošila a olemovala, ale nějak s tím prošitím nejsem spokojená. 


Deka, která mě inspirovala, je prošitá jen jednoduchými příčnými proužky, zatímco já se z náhlého popudu pustila do křivek, a to nikoli volným prošíváním, ale kráčející patkou... Měla jsem "uměleckou" vizi oparu vznášejícího se na velehorami za svítání. No... výsledek mi evokuje spíše vrstevnice na mapě :-). Ale nevadí, tématicky to sedí. A zezadu se mi to dokonce i líbí. 


Jenže zepředu jsou v některých místech (tam, kde jsou vrstevnice dále od sebe a prošívala jsem ostrou zatáčku) bubliny, což mě štvalo. Ale měla jsem plán! Místa, se kterými jsem nespokojená, prošiju ještě ručně žlutými a tyrkysovými bavlnkami. 


Mno... máme tady babí léto a deka i s vybranými bavlnkami od ledna leží ve skříni... Sem tam ji vytáhnu, pokochám se, řeknu si, že by to fakt chtělo doprošívat, ale ztratila jsem ten prvotní švunk. Tak čekám, až "to" na mne zase přijde... :-)

středa 3. října 2018

Soví záplata

Neteři, která ujíždí na sovičkách, se udělala dírka na kapse u tašky. A tak jsem jí upaličkovala záplatu:


Paličky zaujaly i místní havěť, co sídlí na ořešáku :-).


Zvolila jsem žlutozelenou melírovanou perlovku a k ní starorůžové korálky, aby záplata mezi ostatními sovičkami vynikla.


Materiál, ze kterého je kapsa ušitá, je docela vachrlatý, tak je možné, že sovičce časem přibude kamarádka. Že by růžová se žlutýma očima? :-)