středa 22. srpna 2018

Snová krajina II

Po první snové krajině se sluncem jsem byla natěšená na další s lunou a taky ji rychle začala. A stejně rychle jsem zpátkovala, nespokojená s barevným výběrem. Snažila jsem se o jakési noční působení, ale moc to neklaplo, tak jsem se s celkovým vyzněním nezabývala a zvolila barvy, které k sobě ladí, ačkoli nočně nepůsobí. Koneckonců měsíc svítí i ve dne :-)


Když se pod ni dá tmavý podklad, je tajemná dostatečně. Ještě nevím, jaké pozadí krajinám dám, hotové mám dvě a v sérii je jich celkem asi deset. Až časem se rozhodnu, zda všechny krajiny sladím stejným podkladem (což si teď neumím představit vzhledem ke své barevné škále :-) ) nebo každou krajinu pojmu jako solitér. 


Tak vzhůru do snů, to je teď asi mé hlavní téma - lapače snů, snově krajiny... :-) Realita vypadá našpendlíkovaná takto: 




úterý 21. srpna 2018

Kolem světa

Paličkování vytlačilo ostatní ruční práce a moc nešiju. Jen nezbytně nutné věci, jako např. podsedáky na nová zahradní křesla:


Naše letošní dovolená je chalupářská, ale i na zahradě se vydáváme na cestu kolem světa a nemusíme ani zvednout zadek ze židle :-)


Na trojúhelníky se mi podařilo dobrat  látky v barvách kontinentů, a to dokonce z nasyslených zásob! Radost veliká, na posez i na pohled :-)