čtvrtek 24. května 2018

Ledňáček

Paličkování mě chytlo.


Vrbičkové listí mě moc bavilo a jsem s ním spokojená, ledňáček byl náročný a nacházím na něm mouchy. Ale prý: "Co bys chtěla, když paličkuješ 14 dní" :-)


A tak jsem ho zarámovala a zdobí venkovní posezení. 



pátek 18. května 2018

Ostružinové prostírání

je posledním výrobkem, kde jsem využila zbytky jelly rolls nádherné batiky Bali Pops.


Nezůstal už ani cancourek :-). Příště bych zvolila i na menší ubrousky světlé olemování a prošití, i když v celku s větší prostírkou to působí zajímavě konstrastně. 


Prošívala jsem kráčející patkou rovné (no, rovné... jak to vyšlo... :-) ) linky v různé vzdálenosti od sebe. 



Už se těším, až skončí na chalupě výstavba koupelny a kutírny a konečně bude obýváček na chalupě vyklizený a uklizený a (aspoň na chvíli) sladěný


pátek 11. května 2018

Mandala

ze vzoru "paví chvost" použitá na polštář:


Háčkovala jsem opět podle vzoru Tatsiany na webu Lilla Björn´s Crochet World, tentokrát se nejedná o video, ale o anglický text a hlavně všeříkající obrázky. Polštář mi vyšel trošku našišato, bude to výplní, protože háčková část je krásně dokulata, přesně jak má zářivá mandala být. 


Vnitřní polštář jsem ušila ze dvou kruhů a vycpala cupaninou molitanu a líné pěny, takže se (doufám, že jen dočasně) odmítá vytvarovat do kolca, ale slibuju, že na něm budu pilně ležet a to kolco z něj dostanu! :-)


Když už je přední strana tak hezky zářivá, přidala jsem k zadní oranžové látce svítivý žlutý zip. Háčkovanou část jsem přišila k zadní části ručně, dvakrát dokola, aby byl polštář pevný.