středa 26. dubna 2017

Kokrháči

Je to vymazlená deka.


Po jelly rolls z látek French General jsem pokukovala dlouho a stejně dlouho pak ležely v šuplíku a čekaly na svou příležitost. Deka je velká 150 x 210 cm, jeden čtverec má 30 x 30 cm. Spotřebovala jsem 2 balení jelly rolls a vyšlo to úplně přesně včetně lemů.


Šití mi šlo velice dobře od ruky, ne že by to nebyla piplačka, ale nařezané pruhy skutečně hodně šetří čas. Ze dvou různých pásků jelly rolls se vyrobí dva dvojhřebeny, návod přidám příště - stejnou technikou se chystám šít přehoz na dvojpostel, tentokrát z batiky.


Ten ale rozhodně nebudu prošívat ručně, jako jsem prošívala tuto vymazlenku, jednou mi to stačilo! :-)  Výplň jsem zvolila z 80 g vatelínu, takže samotné prošívání bylo fajn. Ale... jsem kůže líná, a proto se mi deku-obryni nechtělo stehovat, tak jsem si ji jen našpendlila obyčejnými špendlíky. A aby mi nevypadávaly, musela jsem v průběhu prošívání rolovat a špendlit zavíracími... byla to muka, a to doslova, protože jsem měla ruce pořádně doškrábané. Dva středové pruhy jsem nakonec nastehovala a příště už rozhodně lenivá nebudu! 


Měla jsem štěstí, že jsem natrefila na červenou látku French General ve slevě, takže i zadní díl je z jedné sérky, což mi dělá radost :-)


A protože je venku hodně škaredé počasí, tak pro radost ještě jednu jarní fotku :-)


středa 19. dubna 2017

Batůžek


Když bylo v březnu letní počasí, přidala jsem zimní fotky, tak dnes - když napadl sníh - přidám fotky jarní a prosluněné.


Ráda nosím batůžky, protože mám volné ruce a cítím se svobodně. A nejradši mám pidibatůžky, takže můj první vlastnoručně ušitý je právě z této kategorie – vejdou se do něj tak akorát kapesníčky, klíče, mobil a peněženka :-) No, možná i tenčí mikina…


 Žlutý lem kolem přední zipové kapsičky je kouzlo nechtěného, v podstatě začátečnická chyba, ale jsem za ni ráda :-)


 Se 30 let starými manšestráky jsem se dlouho nemohla rozloučit, i když byly ošoupané a nenositelné. Až teď, když přišel nápad na recyklaci. K tomu flekatá látka z kolekce Robert Kaufmann z výprodeje, kousek žluté a je hotovo. 


středa 5. dubna 2017

Velký a malý

Konečně začíná jarní chalupářská sezóna a dá se fotit na zahradě.


Polštářky jsou opět šité ručně technikou "english paper piecing", která mě moc baví, což se projevuje tím, že v šuplíku mám několik "rozdělánek" ušitých touto metodou, které čekají na prošití.


Prošívání totiž není moje silná stránka, ale nevadí, není všem dnům konec :-).


Plánů a předsevzetí mám spoustu, času už méně, ale aspoň se mám pořád na co těšit - taky máte velkou radost, když se něco nového naučíte?