středa 14. června 2017

Zbytkaření

Bedničky s nasyslenými zbytky začínají přetékat a s počínajícím létem se ozývá potřeba zahradních projektů, zejména lehátko a sedák na houpačku potřebují nový háv.


Jenže plánů a rozdělánek je tolik…  Naštěstí jsem dostala ten správný úvodní kopanec od crazy mom a rozhodla jsem se přidat k jejímu 4týdennímu tutoriálu na zpracování proužků.


První týden byl DÚ prohrabat zbytky a vybrat vhodné proužky, případně také látky na doplňující čtverce. Splněno, a dokonce to zatím vychází tak, že proužky budou jen puntíkaté, i když ještě nevím, jak barvy uspořádám. 


Crazy mom je na zbytky specialistka, takže i houpačkový podsedák bude inspirovaný právě jí – jejím břízkám jsem nedokázala odolat. 


Nevím, jak je šije ona, tak improvizuju a šiju je přes papír – z obyčejného balicího papíru jsem si nastříhala pruhy 110 x 4,5 cm a 110 x 3,5 cm, zbytky nakupkovala podle barev a přišívám za sebou, jak mi přijdou pod ruku. 


Je to fajn, protože udržím lajnu, s čímž bych jinak měla určitě problém. 


Protože zbytků nemám zase tolik, nakonec jsem rezignovala na menší bloky s břízami a využiju rovnou 110 cm pruhy, mezi které doplním pásy z různých zelených obdélníků.


Ach jo, předsevzetí nezačínat nové projekty dokud nedokončím rozdělánky je v čudu... :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat